Δήμος Αλεξανδρούπολης: 22.000 € στο φιλοζωικό σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” – Μόνο 2.000 € στην “Κιβωτό”

Με 22.000 ευρώ επιχορηγεί για το 2017 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το φιλοζωικό Σωματείο “Φροντίζω” έναντι 2.000 ευρώ με τις οποίες επιχορηγεί το φιλοζωικό Σωματείο “Κιβωτός”.

Η ανακοίνωση των επιχορηγήσεων έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο δεν ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού αρνητική ψήφο έδωσαν οι Σύμβουλοι Παύλος Μιχαηλίδης, Μάριος Γουδουλάκης και Γιάννης Καρυπίδης.

Η ανισότητα των ποσών είναι κάτι περισσότερο από προφανής, αλλά το ίδιο προφανής είναι και η δράση της “Κιβωτού” σε αντίθεση με το πολύ “ήσυχο” σωματείο “Φροντίζω”.

Επειδή το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι από τα κορυφαία που απασχολούν την καθημερινότητα της Αλεξανδρούπολης, θα ήταν μάλλον φρόνιμο να γίνει ένας δημόσιος απολογισμός των Σωματείων, ώστε να γνωρίσουν όλοι οι δημότες τη δράση τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι που θέλουν να πηγαίνουν τα χρήματά τους.

Με άλλα λόγια, θα έπρεπε προφανώς να δούμε όλοι αναλυτικά τη “μεγάλη δραστηριότητα” του “Φροντίζω” την οποία επικαλέστηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης επιχειρώντας να αιτιολογήσει επί της μεγάλης ανισότητας στα ποσά των επιχορηγήσεων.