Τέλος στις παράνομες αφισοκολλήσεις βάζει η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης

 

Σε καθαρότερη πόλη αποσκοπεί η απόφαση της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης για καταπολέμηση του φαινομένου της αφισορύπανσης. Στη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε ότι πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν ταμπλό ανάρτησης αφισών σε τουλάχιστον δέκα σημεία της πόλης και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης.

Οι παραβάτες δε, θα τιμωρούνται αυστηρά ενώ η επιβολή προστίμων απασχόλησε μεγάλο μέρος της συζήτησης με πολλούς να επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί αρκετός χρόνος ώστε ο κόσμος να συνηθίσει το νέο καθεστώς και μετά να αρχίσει η επιβολή των προστίμων.

Άξιο αναφοράς επίσης και το σχόλιο της συμβούλου της παράταξης Δήμος και Δημότες Άριας Καράμπελα, η οποία επεσήμανε ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες καθώς το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την δημοτική κοινότητα εδώ και 2.5 χρόνια και τώρα πλέον μπαίνει σε εφαρμογή. Η κα Καράμπελα καυτηρίασε με αυτόν τρόπο, το ρυθμό με τον οποίο κινούνται οι διαδικασίες, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να παραχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες στην κοινότητα – κάτι που ενώ του επιτρέπεται από το Νόμο, δεν το πράττει.

Στην ίδια συνεδρίαση συζήτηθηκαν ακόμη η πρόταση για δημιουργίας Μητρώου Εθελοντών στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με αρκετούς συμβούλους που διερωτήθηκαν αν αυτό θα λειτουργήσει “ανταγωνιστικά” στο Πολυκοινωνικό. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών Κοινοτήτων στην Αλεξανδρούπολη καθώς και η οργάνωση μιας αίθουσας τέλεσης πολιτικών γάμων, οι οποία να φιλοξενεί τις δεξιώσεις τους.