Παρέμβαση Λαμπάκη προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη Λιμενική Ακαδημία

Με παρέμβαση του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγελης Λαμπάκης ζητά την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Με το άρθρο 58 του υπό διαβούλευση άνω νομοσχεδίου μεταρρυθμίζεται το σύστημα εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές  ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ήτοι: 1) Δοκίμων σημαιοφόρων, 2) Δοκίμων υπαξιωματικών Λ.Σ , 3) Δοκίμων λιμενοφυλάκων, ρυθμιζόμενο από το 2017 -2018 με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κος Λαμπάκης λοιπόν ζητά την ίδρυση μίας εκ των τριών σχολών στην Αλεξανδρούπολη, εξηγώντας το ιστορικό με βάση το οποίο η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη έχει εξαγγελθεί από το 2001, ενώ βασικό του επιχείρημα αποτελεί και το γεγονός ότι βάσει των προηγούμενων εξαγγελιών έχει εξασφαλιστεί ακόμη και χώρος για να στεγάσει τη δομή.

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους ο δήμαρχος θεωρεί επιβεβλημένη τη λειτουργία της Ακαδημιας στην Αλεξανδρούπολη, όπως αναφερονται στο κείμενό του:

Α. Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στα σύνορα, όπου είναι αναπτυγμένος ο Στρατός Ξηράς, ο οποίος θα συνδυάσει θαυμάσια τις δυνάμεις του με την ύπαρξη Λιμενικής σχολής, στα σύνορα της Θράκης.

Β. Διαθέτει λιμάνι, του οποίου, οι προδιαγραφές ανάπτυξης στη Γεωπολιτική θέση που βρίσκεται, υπόσχονται παραγωγή εθνικού πλούτου μαζί με τη δημιουργία κόμβου αγωγών φυσικού αερίου.

Γ. Τα θαλάσσια σύνορα μας έχουν ανάγκη καλύτερης προστασίας, γεγονός που εγγυάται η ύπαρξη Λιμενικής Σχολής.

Δ. Η πολιτική ηθική επιβάλλει, μετά από 15 χρόνια υποσχέσεων, την ίδρυση της Λιμενικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Ε. Η παραδοχή της ανάγκης ανασυγκρότησης της οικονομίας του Έβρου και το γεγονός ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη Θράκη, πρέπει επιτέλους να λάβει σάρκα και οστά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο κος Λαμπάκης έχει κοινοποιήσει αυτό το κείμενο και στους βουλευτές του Νομού καθώς και στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σημειώνοντας:

“Παρακαλώ για την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ και την συνυπογραφή διορθώνοντας, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κατά την κρίση σας όσα πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν περισσότερο στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας. Περαιτέρω παρακαλώ να ασκήσετε την όποια επιρροή σας και παρέμβαση σας όπου δη ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία για τον τόπο μας”