Αλεξανδρούπολη: Μετά απο 4 μήνες οι αντιεξουσιαστές θεωρούν το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου “Δικό τους Χώρο”

Τέσσερις μήνες διαρκεί πλέον η κατάληψη που έχουν κάνει άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στο κτίριο του νεκροτομείου στο παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει την κατάληψη στις 22 Οκτωβρίου, οπότε και είχε αναρτήσει σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο indymedia, όπου μεταξύ άλλων δήλωνε πώς θα χρησιμοποιήσει το κτίριο για να δημιουργήσει “ένα σημείο αναφοράς στην πόλη της Aλεξανδρούπολης, με την έναρξη μιας δομής που θα στεγάζει αντιιεραρχικές, αντιρατσιστικές, αντισεξιστικές, αντιομοφοβικές και αντιεμπορευματικές ιδέες και πράξεις”.

Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά και η αποκάλυψη ήρθε στο περιθώριο της πρόσφατης συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ο Αντιπρόεδρος της Παντελής Καλυμνιός, κατηγόρησε τους καταληψίες για αφισορύπανση λέγοντας μάλιστα ότι είναι και οι μοναδικοί που χρησιμοποιούν την παλιά κόλλα, κάνοντας το έργο της απο-ρύπανσης ακόμη πιο δύσκολη.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών διατηρεί και ιστοσελίδα στην διεύθυνση “palionekrotomeio.espivblogs.net” !!

Ο κος Καλυμνιός μάλιστα καυτηρίασε και αυτό  καθαυτό το γεγονός της κατάληψης, υπογραμμίζοντας ότι οι καταληψίες καλούν τον κόσμο να τους γνωρίσει “στο νέο τους χώρο” εννοώντας φυσικά το δημόσιο κτίριο του νεκροτομείου.