Αλεξανδρούπολη: Eτήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017και ώρα 09:30΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.   Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π. Ο. ΑΣ. Υ. ).

Μία ημέρα που θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία μετά από πολλές προσπάθειες και επιμονή του συνδικαλιστικού μας φορέα, αφού επί σειρά ετών αυτή αρνούνταν πεισματικά να την θεσμοθετήσει. Σήμερα τιμάμε αυτούς που δεν δίστασαν ούτε στιγμή να θυσιάσουν ακόμα και την ζωή τους για την προάσπιση της ασφάλειας των συμπολιτών μας. Για εμάς παραμένουν ήρωες και ένα φωτεινό παράδειγμα στην προσπάθειά μας να ασκήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντά μας. Καθήκοντα τα οποία απορρέουν  μέσα από τις υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας. Ένα επάγγελμα που καμιά Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, παρά τους 129 νεκρούς που είχε τα τελευταία 30 χρόνια, δεν δέχεται να  αναγνωρίσει  ως επικίνδυνο. Παρόλα αυτά διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι εμείς οι εν ενεργεία αστυνομικοί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα  για την ασφάλειά τους, σύμφωνα βέβαια πάντα με τα εχέγγυα που μας παρέχει η Ελληνική Πολιτεία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. ΡΙΖΟΣ Δημήτριος, ο Βουλευτής Ν.Δ. και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Παύλος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακ. .και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος Στρατηγού Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης κ. ΖΑΦΕΙΡΕΛΗΣ, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης  Πλωτάρχης κ. ΙΩΑΝΝΟΥ, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου κ. ΑΣΠΙΩΤΗΣ Ευστάθιος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. ΤΣΙΡΤΣΗΣ Παναγίωτης, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλόγου Αλεξανδρούπολης κ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακ. και Θράκης κ. ΛΙΟΛΙΟΣΙΔΗΣ Καρυοφύλλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου κ. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ανέστης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Παύλος, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Πολίτες.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης . Ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης ευχαριστούμε όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας .

                                                                    

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ