“Τα βρήκαν” ΗΠΑ και Τουρκία στην καταπολέμηση της Τρομοκρατίας

Κοινό μέτωπο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συστήνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, όπως μεταδίδει του τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu. Το πρακτορείο φιλοξενεί ρεπορτάζ από τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλή Γιλντιρίμ με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας που γίνεται στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εκεί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το anadolu, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους πρέπει να εντείνουν τις σχέσεις και τις προσπάθειες τους για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, ενώ από πλευράς Γιλντιρίμ τέθηκε και πάλι το θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτόεξόριστος στις ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν και η οργάνωσή του (FETO) θεωρούνται από την Τουρκία ως υπαίτιοι της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε για άλλη μία φορά την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία -ωστόσο το ρεπορτάζ δεν αναφέρει αν και τι απάντησε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επ’ αυτού- σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την καινούργια κυβέρνηση των ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, με βάση την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο συριακό πρόβλημα – μία λύση για την οποία πρέπει να συνεργαστούν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.