Search
Close this search box.
Σοκ στην Κομοτηνή: Τον τρυπούσαν με καρφίτσες για να τους φέρνει λεφτά!

Αποτροπιασμό προκαλεί η ιστορία ενός ανήλικου από την Κομοτηνή, τον οποίο οι γονείς του εξωθούσαν στην επαιτεία ασκώντας του φρικτά βασανιστήρια προκειμένου να τους φέρνει χρήματα! Ο ανήλικος μάλιστα είχε πέσει και θύμα βιασμού από άγνωστο άνδρα, την περίοδο που ζητιάνευε και όλα αυτά ανάγονται στο 2014.

Η υπόθεση είχε λάβει αίσιο τέλος με παρέμβαση της Εισαγγελέως Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρη, η οποία είχε απομακρύνει τον μικρό από το βασανιστήριο του και παραπέμποντας τους “γονείς” του σε δίκη. Σήμερα ο μικρός είναι καλά και ζει σε προστατευμένο περιβάλλον.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου για την εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής:

Εντοπίστηκε το 2014 να περιπλανιέται στην πόλη της Κομοτηνής, ζητιανεύοντας και πουλώντας μικροαντικείμενα.
Η περίπτωση του μικρού αγοριού είναι πραγματικά σοκαριστική, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ίδιοι οι γονείς του ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία αυτό είχε περιέλθει. Με καθημερινές βιαιοπραγίες και άλλα τρόπους βασανισμού, οι γονείς ανάγκαζαν το παιδί να ζητιανεύει για να τους φέρνει τα χρήματα στο σπίτι.
Το πλέον σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι το μικρό αγόρι είχε βιαστεί το διάστημα που ζητιάνευε στους δρόμους από άγνωστο ενήλικα άνδρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα αδύναμο πλάσμα για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Και αυτός ο άνδρας κυκλοφορεί έξω στην κοινωνία ελεύθερος και ατιμώρητος για την πράξη του.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Οι γονείς του ανήλικου αγοριού σε καθημερινή βάση εξωθούσαν υπό την απειλή σωματικής και ψυχολογικής βίας, τον ανήλικο στην επαιτεία και στην πώληση μικροαντικειμένων, θέτοντας με τον τρόπο αυτό, σε υψηλό κίνδυνο την σωματική υγεία και ακεραιότητά του.
Ο ανήλικος στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για λογαριασμό των κατηγορουμένων φοβούμενος τις βίαιες αντιδράσεις τους και τις σωματικές τιμωρίες που του επέβαλαν (όπως λ.χ. ισχυρά ραπίσματα σε όλο του το σώμα, τρύπημα με καρφίτσες) αναγκαζόταν να περιφέρεται μόνος του στην πόλη της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να υφίσταται σε καθημερινή βάση σωματική κακουχία, η οποία έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική και ψυχική του υγεία.

ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΝΗΛΙΚΟ ΑΝΔΡΑ
Περαιτέρω κατά το χρονικό διάστημα το οποίο το παιδί περιπλανούνταν στην Κομοτηνή ζητιάνευε αποδείχθηκε ότι, ο ανήλικος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άγνωστο ενήλικο δράστη, τουλάχιστον μία φορά.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Η ως άνω έκνομη συμπεριφορά των γονέων του ανήλικου επέφερε ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική και σωματική υγεία του ανήλικου με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, η απομάκρυνση του ανήλικου από τον παθογόνο οικογενειακό του περιβάλλοντος για λόγους προστασίας και ασφάλειας. Την υπόθεση χειρίσθηκαν κατά την προδικασία οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Ροδόπης και πλέον το παιδί βρίσκεται σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από τους δρόμους και φυσικά μακριά από τους γονείς του που το υπέβαλλαν σε καθημερινά βασανιστήρια. Η παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρης, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών που εκτίθενται σε κίνδυνο συνέπεια των  πράξεων των γονέων, αποδείχθηκε σωτήρια στην περίπτωση του μικρού αγοριού.

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Πρόσφατα δε εκδόθηκε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ξάνθης με την οποία καταδικάσθηκαν ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών οι γονείς του ανήλικου αγοριού και οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δείτε ένα παιδί να ζητιανεύει μην αδιαφορήσετε, τηλεφωνήστε στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ή απευθυνθείτε στην Εισαγγελία. Ένα παιδί μπορεί να κινδυνεύει.