Ο Πολιτιστικός Σύλ. Αλεξ/πολης «Dance Art Academy» διοργανώνει Διήμερη Εκδήλωση με κεντρικό θέμα το βιβλίο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης «Dance Art Academy» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητήριου Έβρου, οργανώνει μια διήμερη εκδήλωση στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα».

Σκοπός μας είναι να τονίσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της πνευματικής ανάπτυξης που είναι βασικά τις δύσκολες αυτές εποχές και θα παρακαλούσαμε τη συνδρομή σας σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να ωθήσουμε ακόμη πιο ενεργά τη συμμετοχή και προσφορά όλων μας στα κοινά, “παρασύροντας” τα παιδιά μας και όλους τους δημότες στο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα». Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια θεσμική εκδήλωση για το κοινό όφελος που τις επόμενες χρονιές θα παρέχει παράλληλες δράσεις στον Έβρο και στην ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν προσφέροντας/δωρίζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία οποιασδήποτε θεματολογίας και περιεχομένου (π.χ. σχολικό βοήθημα, λογοτεχνικό, ιατρικό, παιδικό κ.τ.λ.) σε προκαθορισμένους χώρους συλλογής από τις 21 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου. Στη συνέχεια όλα τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν, θα ταξινομηθούν και θα παρουσιαστούν στις 18 και 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα σε ένα μοναδικό διήμερο Bazaar βιβλίου. Ο κάθε δημότης-πολίτης θα έχει τη δυνατότητα στο χώρο της εκδήλωσης να αποκτήσει τα βιβλία της αρεσκείας του με μόνο 1 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ειδικά αυτό το διάστημα οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Για την περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, εθελοντές του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης θα συντονίσουν την όλη δραστηριότητα. Η διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο (προαύλιο) της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο). Τα βιβλία που δεν θα πουληθούν με το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ενίσχυση βιβλιοθηκών σχολείων και ιδρυμάτων.

Η εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα» μεταμορφώνει την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμού και πνεύματος για μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην κοινωνική αφύπνιση φιλανθρωπικών δράσεων, στον εθελοντισμό και στον εμπλουτισμό γνώσεων.