Αυτά είναι τα προβλήματα για τα οποία ζητούν λύσεις οι υπάλληλοι στο Τελωνείο των Κήπων

Δύο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους φέρνουν στο προσκήνιο οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Έβρου, μέσω του προέδρου του σωματείου τους, Θανάση Κοτίνη.

Και τα δύο προβλήματα έχουν να κάνουν με την κεντρική διοίκηση – δηλαδή αυτή καλείτα να δώσει τις λύσεις και είναι η ενίσχυση με προσωπικό και η μισθολογική ανισότητα νέων και παλαιότερων υπαλλήλων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο, όπως είπε ο κος Κοτίνης, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εύκολα στις απαιτήσεις των μεθοριακών σταθμών καθώς οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται, Μία προσπάθεια ενίσχυσης του προσωπικού είχε γίνει πριν από τρία χρόνια με την εξίσωση των δημοτικών αστυνομικών με τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και κάποιοι είχαν μεταφερθεί στα τελωνεία, όμως και πάλι δεν είναι αρκετοί αφού επί της ουσίας αντικατέστησαν εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν ή μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, ο κος Κοτίνης εξηγεί ότι όσοι νέοι υπάλληλοι προσλαμβανονται στα τελωνεία αμείβονται χαμηλότερα σε σχέση με τους παλαιότερους και πάγιο αίτημα των σωματείων είναι να πάψει αυτή η ανισότητα.

Το τελωνείο των Κήπων δε, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση τελωνεία, ενώ πρόσφατα απέκτησε και σύστημα εντοπισμού ραδιενέργειας, που ναι μεν είναι μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία, η οποία όμως έρχεται εις πέρας από τους ήδη υφιστάμενους υπαλλήλους.