5 εκ Ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στα σχολεία και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής

Δύο έργα που ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 5 εκατομμύρια Ευρώ, ενέταξε στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 2014-2020 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν τα σχολεία και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής και συγκεκριμένα:

Α) Η χρηματοδότηση του έργου για τα σχολεία είναι ύψους 2.909.531 ευρώ και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική διαδικασία στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση. Η Πράξη θα επιτρέψει την προμήθεια και αξιοποίηση εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας όπως σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ασύρματα σημεία πρόσβασης, διακομιστές, διαδικτυακές κάμερες, διαδραστικά συστήματα και σετ ρομποτικής. Η Πράξη αφορά σε 671 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, όπως αυτές καθορίστηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης”.

Β) Η χρηματοδότηση του έργου για την Αστυνομία είναι ύψους 1.998.900 ευρώ και με αυτά τα χρήματα, τα αστυνομικά τμήματα της ΑΜ-Θ θα μπορέσουν να προμηθευτούν αστυνομικό εξοπλισμό, όπως οχήματα, ασύρματους επικοινωνίας και φορητά ραντάρ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με στόχο τη μείωση, την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.