Το Σάββατο στην Κομοτηνή η Ε.Ν.Α. βάζει τη Θράκη στο επίκεντρο

Με ένα πάνελ ομιλητών που εκπροσωπούν αναπτυξιακούς, εκπαιδευτικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου και μία εκδήλωση που ασχολείται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης, μάς συστήνεται το προσεχές Σάββατο 18/02 η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας (Ε.Ν.Α.).

Από τη Θράκη, η αυτοδιοικητικός που συμμετέχει στην Ε.Ν.Α. είναι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εκδήλωση με γνώμονα το γεγονός πώς “η Θράκη πρέπει να πάψει να παρουσιάζεται με αφορμή αρνητικής προβολής και σημασίας γεγονότα αλλά θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το ευρωπαϊκό της προφίλ και να αναδειχθεί ο στρατηγικός της ρόλος” όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Η Θράκη έχει επιλογή…. Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων Ανάπτυξης» και μέσω αυτής “πρέπει να αναδειχθούν η αποφασιστικότητα, η συνεργασία, η εξωστρέφεια των τοπικών φορέων, ώστε να αξιοποιηθούν τα δυνατά σημεία της Θράκης”, σχολιάζει η κα Καζάκου.

Ουσιαστικά το σχόλιο της κας Καζάκου περικλείει σε λίγες λέξεις την κεντρική ιδέα γύρω από την οποία περιστρέφεται η ίδρυση της Ε.Ν.Α. και είναι η ισχυροποίηση των τοπικών κοινωνιών, η οποία (πρέπει να) περνάει μέσα από μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και σίγουρα όχι με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα.

Τα μέλη της Ε.Ν.Α., που μετράει περίπου 2 χρόνια ζωής, βλέπουν τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη ως “managers” που θα βάζουν στόχους, θα θέτουν προτεραιότητες, θα αντλούν πόρους από νέες πηγές χρηματοδότησης, θα πληρώνουν το προσωπικό στην ώρα του, θα έχει τον πολίτη ικανοποιημένο, αλλά και συμμέτοχο στη λειτουργία της πόλης, θα χρησιμοποιούν τη βοήθεια της τεχνολογίας, τόσο για μείωση κόστους, όσο και χρόνου και θα προστατεύει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας κάθε είδους. Σημειωτεόν ότι στην Ε.Ν.Α. συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί Α & Β βαθμού από όλη τη χώρα και από διαφορετικούς πολιτικούς χωρους, που όμως μοιράζονται το κοινό όραμα για μια “τοπική αυτοδιοίκηση που θα ξεφύγει από το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό μοντέλο, που αφορά περισσότερο το παρελθόν παρά το μέλλον”.

Σε πλήρη εναρμόνιση με αυτές τις θέσεις λοιπόν, η εκδήλωση της Κομοτηνής, που θα γίνει το Σάββατο 18/2 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης φέρνει ενώπιον του κοινού:

  • Τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κο Α. Καραμπίνη
  • Την π. Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, κα Ρ. Κράτσα
  • Τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Α, κο Χ. Δούκα
  • Τον π. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΔΜΗΕ & σύμβουλο ενέργειας, κο Γ. Γιαρέντη
  • Τον Επίτιμος Πρόξενο Γερμανίας & επιχειρηματία, κο Σ. Κουρούδη

σε μία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων “ώστε να παραδειγματιστούν και να πειστούν οι Θρακιώτες να εργαστούν προς την κατεύθυνση της συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις κάποιων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλων φορέων της περιοχής, που έχουν υιοθετήσει αυτή τη λογική”, όπως επισημαίνει η κα Καζάκου.