Με 5 γιατρούς ενισχύεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Με πέντε γιατρούς ενισχύεται άμεσα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία ως γνωστόν είχε σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης από πλευράς ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης στο Διδυμότειχο μετακινούνται:

2 γιατροί από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
1 στρατιωτικός γιατρός
2 αγροτικοί γιατροί από το Κ.Υ. Σουφλίου

Αυτοί οι πέντε γιατροί υπερκαλύπτουν το κενό του ενός επικουρικού γιατρού που αποχώρησε από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ μας με τον διευθυντή της, συνολικά υπηρετούν σε αυτήν τώρα έξι γιατροί.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο εξυπηρετούνται οι 45 νεφροπαθείς της περιοχής του βορείου Έβρου, αλλά η Διοίκηση προγραμματίζει την αύξηση των συνεδριών αιμοκάθαρσης της ΜΤΝ από δύο σε τρεις ημερησίως.

Ο νέος προγραμματισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/4/2017 εφόσον υπάρξει και η ανάλογη ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και στόχος της Διοίκησης είναι να ενταχθούν σε αυτόν νεφροπαθείς του βορείου Έβρου που εξυπηρετούνται στην Αλεξανδρουπολη καθώς και κάτοικοι του βορείου Έβρου που επισκέπτονται την περιοχή περιοδικά (κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες).

Εν τω μεταξύ, έχει επαναπροκηρυχθεί και η θέση ενός Επιμελητή Β’, αφού ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε αποβεί άκαρπος, όμως η πίστωση για τη θέση είναι εξασφαλισμένη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο κος Αδαμίδης σημείωσε πώς με αυτόν τον τρόπο “αποδεικνύεται ψευδής η κινδυνολογία ότι δήθεν κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου”.