Μόνο Hλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για Μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών

Μόνο μέσω ηλεκτρονικής υποβολής θα γίνονται οι αιτήσεις για μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα. Η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετάθεσης. Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Παιδείας στο «Έθνος» έως το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί η φετινή εγκύκλιος για τις μεταθέσεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, η έγκαιρη ανακοίνωση των μεταθέσεων είναι εφικτή -κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων.

Επίσης, όπως τόνισαν στο «Έθνος» παράγοντες του υπουργείου, αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.