To Υπουργείο Εργασίας θα ΞΑΝΑπληρώσει το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης είπε ο κ Βαγγέλης Λαμπάκης

Την παραδοχή ότι το Υπουργείο Εργασίας θα πληρώσει “το μάρμαρο” για το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου, έκανε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Η δηλωση του κου Λαμπάκη έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης που (ξανα) άνοιξε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα της “μη παράδοσης” του κτιρίου στον Οργανισμό του ΕΚΕ, από την πρώην δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΕΑ, η οποία το είχε κατασκευάσει. (Δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη σε όλο αυτό καθώς η πρώην δημοτική επιχείρηση τελεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Αυτό σημαίνει -είπε ο κος Λαμπάκης- ότι την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι εκκαθαριστές που έχουν τοποθετηθεί και ερευνούν τα πεπραγμένα της ΔΕΠΕΑ, όμως διευκρίνισε και κάτι που είναι σημαντικό: Ακόμη και αν οι ευθύνες της ΔΕΠΕΑ αποδοθούν, θα είναι αδύνατον να εκπληρωθούν.

Επειδή η περιουσία της ΔΕΠΕΑ εκποιήθηκε κατά το κλείσιμό της, σήμερα δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να “πάρει” τίποτα. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί η ΔΕΠΕΑ να παρέδωσε ένα ημιτελές κτίριο στο Εργατικό Κέντρο αν και είχε πάρει χρήματα για να το παραδώσει με άλλες προδιαγραφές, όμως το Υπουργείο Εργασίας θα κληθεί να ΞΑΝΑπληρώσει για εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, που είχε ήδη πληρώσει στην αρχική χρηματοδότηση.

Με λίγα λόγια: “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” και εν τέλει “τις αμαρτίες”της πρώην ΔΕΠΕΑ πληρώνουν και πάλι οι φορολογούμενοι, αφού εξ ημών προκύπτουν τα χρήματα και του Υπουργείου Εργασίας και κάθε Υπουργείου / δημοτικής επιχείρησης/ δημόσιου φορέα που εκτελεί έργα.

Δείτε το βίντεο με το σχόλιο του κου Λαμπάκη: