Το Επιμελητήριο Έβρου έκοψε την πίτα του με θετικά μηνύματα για το 2017

Θετικά μηνύματα έφερε στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης) Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, που ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Έβρου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος το 2017 έχει θετικούς οιωνούς για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού ξεκλειδώνουν ενισχύσεις μέσω από προγραμμάτων από ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς πόρους.

Επιπλέον, μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα επανενεργοποιηθεί η λεγόμενη “Εγγυοδοσία” – ένα εργαλείο ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Χριστόδουλος Τοψίδης σημειώνοντας όμως οτι το 2016 έκλεισε “δύσκολα”. Όπως είπε ο πρόεδρος, το Επιμελητήριο ξεκίνησε τη νέα χρονιά με 63 επιχειρήσεις λιγότερες, παρόλα αυτά στόχος του είναι να δώσει στους επιχειρηματίες αναπτυξιακές ευκαιρίες, μέσα από προγράμματα και δράσεις όπως αυτή που επίκειται για την ερχόμενη εβδομάδα στην Ορεστιάδα, όπου θα τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός προγράμματος διασυνοριακής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, που συνοδεύτηκε και από βραβεύσεις επιχειρηματιών που έχουν διακριθεί στον κλάδο του ο καθένας, βρέθηκε πολύς κόσμος – αναφέρουμε ενδεικτικά τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους βουλευτές Δημήτρη Ρίζο και Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεσάνης κ.α.