Εργατικό Κέντρο Έβρου: Ένα κτίριο χωρίς ιδιοκτήτη!

Σε ένα κτίριο με “θολό” ιδιοκτησιακό καθεστώς στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει παρά το γεγονός ότι η ανέγερσή του έχει ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι το κτίριο “δεν έχει παραδοθεί” ακόμη βρίσκεται κάπου ανάμεσα στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας στον οποίο ανήκε το οικόπεδο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αφού η ανέγερση του κτιρίου είχε γίνει από την πρώην δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΕΑ, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση.

Το ζήτημα είναι πώς αν το ιδιοκτησιακό του καθεστώς λυθεί και γίνει η επίσημη παραχώρηση στον οργανισμό του Εργατικού Κέντρου, τότε το κτίριο αυτό θα μπορούσε να στεγάσει μία σειρά υπηρεσιών σχετικών με την εργασία ή/και την ανεργία όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και κάποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Η ενδεχόμενη μεταστέγαση των υπηρεσιών δε, εκτός του ότι θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών, θα εξοικονομήσει και πόρους για το ελληνικό δημόσιο από ενοίκια που δεν θα πληρώνονται πια.

Τις προτάσεις περί μεταστέγασης υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στάθης Ασπιώτης τις έθεσε και υπόψη της υπουργού Εργασίας κατά την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο βασική προϋπόθεση για την υλοποίησή τους παραμένει το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Status Radio 94.2 ο κος Ασπιώτης είπε ότι το καλοκαίρι θα γίνει ένα “λίφτινγκ” στο κτίριο με χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, εν τούτοις είναι σημαντικό το γεγονός ότι όλα αυτά που περιλαμβάνονται στο “λίφτινγκ” (τοποθετηση ασανσέρ, επιδιορθώσεις επιχρισμάτων, πυρασφάλεια, μόνωση κλπ) έχουν ήδη πληρωθεί στη ΔΕΠΕΑ την περίοδο που κατασκεύασε το κτίριο, όμως είναι πράγματα τα οποία δεν έκανε ποτέ.