Έφη Αχτσιόγλου: “Θα σχεδιάσουμε στοχευμένο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στον Έβρο”

Στο συμπέρασμα ότι ο Έβρος χρήζει κατάρτισης ειδικού στοχευμένου προγράμματος καταπολέμησης της ανεργίας κατέληξε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και κατέθεσε την πρόθεση της να εργαστεί πάνω σ’ αυτό.

Ο κύκλος των επαφών της Υπουργού έκλεισε στο Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όπου, αφού άκουσε τοποθετήσεις εκπροσώπων των σωματείων που απαρτίζουν το διοικητικό του συμβούλιο, προέβη σε μία σύνοψη των προθέσεων της ως Υπουργού και της κυβέρνησης κατ’ επέκταση αναφορικά πάντα με τα εργασιακά ζητήματα.

“Αν δεν μας ενδιέφερε ο κόσμος της εργασίας, δεν θα στυλώναμε τα πόδια στην αξιολόγηση για τις ΣΣΕ” είπε η Υπουργός, διευκρινίζοντας ακόμη ότι οι επαφές της με τα Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα έχουν και σημειολογικό χαρακτήρα – υποδεικνύουν το σεβασμό της κυβέρνησης στον συνδικαλισμό, ο οποίος είχε κατά τα προηγούμενα χρόνια απαξιωθεί σύμφωνα με την άποψη της κας Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών η Υπουργός ανακοίνωσε ότι βαίνει προς λύση και ότι σύντομα οι δικαιούχοι θα έχουν τα παραχωρητήρια στα χέρια τους, ενώ θα κληθούν να πληρώσουν πολύ μειωμένες δόσεις αφού έχει γίνει ένα συνολικό κούρεμα της οφειλής που αγγίζει περίπου τα 600 εκ ευρώ (από 1.5 δις που ήταν, μειώθηκε στα 900 εκ €).

Τέλος, ένας από τους στόχους της κυβέρνησης τους οποίους ανακοίνωσε η Υπουργός είναι να μην πηγαίνει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος σε επιχειρήσεις που δεν σέβονται την εργατική νομοθεσία. 

Η κα Αχτσιόγλου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας έλαβε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους αγρότες ενώ σε αυτό της Αλεξανδρούπολης την υποδέχτηκε το ΠΑΜΕ με πανό και πικέτες. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν ειρηνικά και αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση της Υπουργού με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.