Έφη Αχτσιόγλου από την Αλεξανδρούπολη: “Στόχος της κυβέρνησης η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας”

Τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης που είναι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας επαναδιατύπωσε από την Αλεξανδρούπολη η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σημειώνοντας επίσης ότι αυτή η συζήτηση -μαζί με κάποια θέματα Ενέργειας- είναι που καθυστερεί την ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 80% των προαπαιτούμενων.

Η Υπουργός Εργασίας περιοδεύει από χθες στον Έβρο με τρεις διαδοχικές συναντήσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη, το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης. Έξω από το ΣΕΠΕ η κα Αχτσιόγλου χαρακτήρισε “παράλογες” τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για “προκαταβολική” θέσπιση μέτρων κι αυτό γιατί η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους της, επομένως δεν τίθεται θέμα αποτυχίας του προγράμματος.

Αναφερόμενη στην ανεργία, η Υπουργός τη χαρακτήρισε ως “ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα”, όμως δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη και στους προκατόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας πως αυτοί ευθύνονται για την εκτόξευση της ανεργίας στα δυσθεώρητα σημερινά ποσοστά. Παρόλα αυτά “η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει θριαμβευτικές δηλώσεις για το θέμα της ανεργίας, παρόλο που αυτή έχει μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες”, είπε η Υπουργός δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα στήριξης των ανέργων που υλοποιούνται από το κράτος. Στις δηλώσεις της επίσης καταδίκασε και την “εργοδοτική αυθαιρεσία, που οφείλεται στην αποδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου της εργασίας που έγινε την περίοδο 2010-2014”.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που είχε στο ΣΕΠΕ η κα Αχτσιόγλου, η ίδια μπορεί να μην έκανε αναφορά, όμως ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που της μεταφέρθηκαν είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού, το οποίο δυσχεραίνει τη διεξαγωγή των ελέγχων στην αγορά εργασίας.