Επιστολή Λαμπάκη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την διεκδίκηση του παλιού νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη

Με  την παρούσα σας γνωστοποιώ την απόλυτη ανάγκη  κατεπειγόντως να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εσείς ως περιφέρεια από την μία μεριά κι εμείς ως Δήμος από την άλλη, στην πρωτεύουσα του οποίου βρίσκεται το παλιό νοσοκομείο επί της οδού Δήμητρας, προκειμένου να αιτηθούμε –διεκδικήσουμε την μεταβίβαση της χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος των 17.000 τ.μ. περίπου, από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε περίπτωση αδράνειας μας τα κτίρια θα αχρηστευθούν από την αχρησία ακόμη περισσότερο οπότε θα είναι άνευ ουσίας ή οποιαδήποτε παρέμβαση μας παράκαιρα.

Σας δηλώνω εξαρχής ότι η πρόθεσή μου είναι να ικανοποιήσω τις ανάγκες της αντιπεριφέρειας Έβρου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενδεχόμενα μιας πρωτοβάθμιας υγειονομικής μονάδας παροχής ιατρικών υπηρεσιών, που θα αποσυμφορήσει το νοσοκομείο μας ως επίσης εάν εκδηλώσει βούληση το Υπουργείο Δικαιοσύνης  για την μεταφορά του Δικαστηρίου.

Είναι καθήκον μας να σώσουμε αυτό το περιουσιακό αγαθό που ανήκει στο λαό και μετά την παραχώρηση να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση παντοιοτρόπως .

Θυμίζω ότι η περιφέρεια για την στέγασή σας στην Αλεξανδρούπολη μισθώνει χώρο με ποσό 12.000 ευρώ μηνιαίως και η αστυνομική Διεύθυνση καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 9.000 ευρώ.

Σας γνωστοποιώ ότι με τον αείμνηστο περιφερειάρχη τον Γεώργιο Παυλίδη είχαμε προσυμφωνήσει γι’ αυτήν την συνεργασία, έχοντας σχεδιάσει  και την περίπτωση της Σ.Δ.Ι.Τ.

Μέχρι σήμερα η ανταπόκριση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αν. Μακ. & Θράκης, της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης, της Ανάπτυξης Περιφερειακής καταναλωτικής συνείδησης, της  Συνέργειας ως και των υπηρεσιακών παραγόντων της περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι εντυπωσιακή, αφού σχεδόν ολοκληρώθηκαν τα όσα ανέλαβαν βάσει του υπ’ αριθμ. 1 πρακτικού της 19-09-2016.

Με επιμέλεια της άνω κας αντιπεριφερειάρχη καταρτίστηκε  φάκελος ο οποίος αποτελεί την βάση για την διεκδίκηση  της χρήσης και την αναζήτηση της χρηματοδότησης, περιλαμβάνοντας όλες τις εκθέσεις- εκτιμήσεις –μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολη αλλά και τα κτιριολογικά τα οποία διαβιβάστηκαν από την αντιπεριφέρεια και την αστυνομική διεύθυνση.

Αναμένοντας το ταχύτερο δυνατό απάντησή σας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ