Ο “ΓΑΙΑ” στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων “Η Ελλάδα στο Πιάτο μας”

Ο ΓΑΙΑ Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου Δ. Ορεστιάδας συμμετέχει στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων «Η Ελλάδα στο πιάτο μας» που πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα στην Αθήνα, από τις 6 έως τις 11 Φεβρουαρίου, και καλεί όλους να γευτούν «τον Έβρο στο πιάτο τους»!

Στόχοι του Φεστιβάλ:

(α) Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή κι επεξεργασία αγροτικών και παραδοσιακών προιόντων.

(β) Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προιόντων.

(γ) Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προιόντα μέσω των εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, ειδικές τιμές κλπ.) των επιχειρήσεων.

Ο δραστήριος αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Γαία από το Τρίγωνο Ορεστιάδας παράγει ένα πανόραμα τοπικών θρακιώτικων ιδιοσκευασμάτων: ιφκάδια (πλατιές χυλοπίτες), ούματς (ζυμαρικό για χυλό), κους-κους, έτοιμα φύλλα, πίτες, (ανάμεσα στις οποίες η ξεχωριστή σουσαμόπιτα), μαρμελάδες με σπάνιες γεύσεις όπως κορόμηλο), γλυκά του κουταλιού, (ξεχωρίζει το ρατσέλι με κολοκύθα, μέλι και αμπαρόριζα), τραχανάς (απλός αλλά και με αποξηραμένα λαχανικά). Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά και πολλά από αυτά καλλιεργούνται στα ιδιόκτητα κτήματα του συνεταιρισμού, ενώ ορισμένα από τα προϊόντα (πίτες, φύλλα για πίτες) καταψύχονται και προσφέρονται για χονδρική πώληση.