Η Ορεστιάδα μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – Εγκρίθηκε το σχετικό πρόγραμμα

Την έγκριση του Σχεδίου Δράσης Αειφορικής Ενέργειας του Δήμου Ορεστιάδας, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή με σχετικό δελτίο τύπου. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030. Το ΣΔΑΕΚ του Δήμου Ορεστιάδας καταρτίστηκε από επιστημονική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα:

Εξοικονόμηση ενέργειας (δράσης εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια, ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλαγή του δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED)

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και η παραγωγή βιομάζας από αγροτικά υπολείμματα)

Κυκλική Οικονομία (μεταξύ  των δράσεων περιλαμβάνεται και η παραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από τα αστικά απορρίμματα)

Βιώσιμες μεταφορές (μεταξύ των δράσεων η διάδοση της χρήσης ποδηλάτου και η ηλεκτροκινηση στις μεταφορές)

Δείτε ολόκληρο το ΣΔΑΕΚ εδώ

Το ΣΔΑΕΚ εγκρίθηκε από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του «Συμφώνου των Δημάρχων»  σε μόλις δέκα ημέρες από την υποβολή του. Ο Δήμος Ορεστιάδας αποτελεί έναν από τους πρώτους Ελληνικούς Δήμους που καταρτίζουν σχέδιο δράσης το οποίο ενσωματώνει τους αναθεωρημένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.