Τα δύο λάθη της Aegean που προβάλλει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με ενθουσιασμό έχει γίνει δεκτή η συμφωνία μέσα από την οποία η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines προβάλλει για το μήνα Φεβρουάριο την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Με βάση αυτή τη συμφωνία στα αεροσκάφη της εταιρίας θα προβάλλεται προωθητικό βίντεο της περιοχής (https://www.youtube.com/watch?v=9TZDFui03LI&feature=youtu.be) και στο μενού της business class θα υπάρχουν γι’ αυτό το μήνα πιάτα εμπνευσμένα από την περιοχή.

Και εδώ ακριβώς είναι τα δύο λάθη: Στην προώθηση που κάνει η εταιρία μέσω του διαδικτύου (στη διεύθυνση: https://goo.gl/R1Ptam) γράφει μεταξύ άλλων: […] Μοσχαράκι ραγού από το Κισκέκι Αλεξανδρούπολης σε κους κους και λάχανο μαγειρευτό με τομάτα και μπούκοβο, αλλά και γαρίδες και μύδια από την Σηλυβρία Θράκης […]

Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη:

α) το “Κισκέκι” δεν είναι τοπωνύμιο της Αλεξανδρούπολης, όπως φαίνεται από το κείμενο, αλλά τρόπος μαγειρέματος.

β) Η Σηλυβρία, από την οποία προμηθεύεται γαρίδες η εταιρία, ΔΕΝ ανήκει στη Θράκη, αλλά στην Ανατολική Θράκη η οποία από το 1922 ανήκει γεωγραφικά στην Τουρκία.

Καλό θα ήταν να γίνει μία διόρθωση αφενός και αφετέρου, οι υπογράφοντες τις συμφωνίες να διαβάζουν με μεγαλύτερη προσοχή.