Αδιάφορη η ΕΟΚ για τις αντιδράσεις των Θρακιωτών – Στέλνει τον τελικό στη Θεσσαλονίκη

Παρά τις αντιδράσεις καμία φωνή από την Θράκη δεν εισακούστηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία εμμένει στην απόφαση της να μην διεξάγει τον τελικό κυπέλλου στην Ξάνθη υπό το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως είπε ο πρόεδρος της Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις από όλους τους φορείς της Θράκης (αθλητικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς) πλην όμως ο τελικός πάει τελικά στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει στις 18/2.

Η ανακοίνωση:

«Στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο”, το Σάββατο 18/02 στις 17.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκός – Άρης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων, αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το “Αλεξάνδρειο”, το Ο.Α.Κ.Α. και τα “Δύο Αοράκια” της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.

Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο “Αλεξάνδρειο”, αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα»