30.871 € πρέπει να μαζέψει η ΤΙΕΔΑ από τις “παράνομες” αποδοχές του πρώην Δ.Σ.

Το ποσό των 30.871 ευρώ πρέπει τελικά να επιστραφεί στα ταμεία της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), από τις αμοιβές που λάμβανε παρανόμως για κάποιο χρονικό διάστημα το προηγούμενο διοικητικό της συμβούλιο.

Το θέμα είχε ανακύψει πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν είχε γίνει γνωστό ότι τα μέλη του ΔΣ αμείβονταν επί σειρά μηνών με περισσότερα χρήματα από όσα επέτρεπε ο νόμος και ως εκ τούτου κλήθηκαν να τα επιστρέψουν.

Τα μέλη του ΔΣ είχαν επικαλεστεί τότε άγνοια του συγκεκριμένου νόμου και στο θέμα είχε μπει μία άνω τελεία με τη δέσμευση των ίδιων, αλλά και το δημάρχου Αλεξανδρούπολης ότι τα οφειλόμενα χρήματα θα επιστραφούν από τους συμβούλους σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις προς διευκόλυνσή τους.

Όπως έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, όπου το θέμα της ΤΙΕΔΑ επανήλθε με ερώτηση που κατέθεσε ο Παύλος Μιχαηλίδης, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη αφού τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί από όλους τους συμβούλους και πέντε εξ αυτών οφείλουν συνολικά το ποσό των 30.871 ευρώ. Προκειμένου να επιστραφούν, όπως είπε ο κος Λαμπάκης, έχουν κατατεθεί αγωγές εναντίον των οφειλετών.

Ένας εκ των πέντε οφειλετών μάλιστα, ο Κώστας Μαυρίδης, διαγράφηκε και από μέλος της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, ωστόσο εγείρει ερωτηματικά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις οφειλέτες δεν είχαν την ίδια τύχη.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε και μία επισήμανση από τον επικεφαλής της παράταξης “Δήμος και Δημότες” Απόστολο Φωτιάδη, ο οποίος ζήτησε να γίνονται ενημερώσεις στο Δημοτικό Συμβουλίο από το διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί ούτε μία φορά.