“Χρυσές” φωτιές άναψε στην Αλεξανδρούπολη ο Μάκης Βορίδης – Απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Το θέμα της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, επανέφερε στην επικαιρότητα η πρόσφατη επίσκεψη του Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη στην Αλεξανδρούπολη. Ο κος Βορίδης παρέστη στην κοπή πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ και απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες της βραδιάς αναφέρθηκε στην επένδυση χρυσού των Σκουριών Χαλκιδικής λέγοντας πώς παρά τις εγκρίσεις που έχει λάβει το συγκεκριμένο έργο, η υλοποίηση του δεν ξεκινά εξαιτίας των ιδεοληψιών και της από-επενδυτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή του τη δήλωση ο Μάκης Βορίδης έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε μία συζήτηση που μεταφέρθηκε και στη δημόσια σφαίρα και η οποία τελικά κατέληξε σε μία σειρά δηλώσεων από διάφορες πλευρές. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τοποθετούμενος, είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η τοπική κοινωνία παραμένουν αντίθετοι στην επένδυση χρυσού του Περάματος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία μάλλον είναι φίλα προσκείμενη στο συγκεκριμένο έργο, κάτι το οποίο τον βρίσκει αντίθετο.

Ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ ΝΔ Φώτης Αδαμάκης, τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί είναι ούτως ή άλλως αντίθετος με το έργο χρυσού του Περάματος – θέση εκπεφρασμένη επί σειρά ετών- και διευκρίνισε ότι η αναφορά Βορίδη αφορούσε τις Σκουριές της Χαλκιδικής και μόνο.

Σήμερα, το λόγο πήρε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, η οποία με δελτίο τύπου που εξέδωσε δηλώνει ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Εβρου, όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοστάτησε σ’ αυτόν τον αγώνα, και παραμένει σήμερα αταλάντευτος στη θέση ότι η συγκεκριμένη ”επένδυση” παραβιάζει κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας”. Στη συνέχεια, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη επισκέψη του στην Αλεξανδρούπολη διαβεβαίωσε ρητά ότι η επένδυση χρυσού στο Πέραμα δεν θα γίνει: “η ρητή διαβεβαίωση της αντίθεσης στον συγκεκριμένο σχεδιασμό του Προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης [περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Αλεξ/πολη 21/12/2014],αλλά και ως πρωθυπουργού [6/1/2017] επιβεβαιώνει δια του λόγου το αληθές” (σ.σ. την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα στις 6/1/17 περί μη υλοποίησης της επένδυσης χρυσού, επικαλέστηκε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης).

Τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν πείθονται από τις δηλώσεις της ΝΟΔΕ ΝΔ περί αντίθεσης στην επένδυση χρυσού και ψέγουν την Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι η γενικότερη στάση της στο έργο χρυσού είναι θετική: “Οι όποιες προσπάθειες για υποβάθμιση του γεγονότος και για διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από μέλη της ΝΟΔΕ, μάλλον ομοιάζει με προσπάθεια  κατευνασμού της οργής της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια σε πολλούς από τους συμπολίτες μας είναι γνωστές, από καιρό, οι θέσεις της Ν.Δ  για τις ”επενδύσεις” χρυσού….απλά το κορυφαίο στέλεχος της, ο κ.Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε τη συνέχεια λόγου και έργου του κόμματος του κ. Κ. Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα του κ. Α.Σαμαρά.
Εμείς τους διαμηνύουμε να αφήσουν τα όνειρα και τις ορέξεις τους στα συρτάρια και στα μαξιλάρια τους. Ο λαός της Θράκης δεν πρόκειται να υποκύψει Έχει άλλα όνειρα για το τόπο του και αυτά μέρα τη μέρα , βήμα το βήμα βλέπουμε να υλοποιούνται”