Καταδικάστηκαν οι “γονείς” των παιδιών που είχαν κακοποιηθεί στο ‘τέρμα Άβαντος’ στην Αλεξανδρούπολη

Στην Ορεστιάδα έγινε η δίκη για την υπόθεση του βάναυσου ξυλοδαρμού δύο παιδιών από την Αλεξανδρούπολη, που είχε συμβεί πέρυσι τον Μάρτιο στο τέρμα της οδού Άβαντος όπου κατοικούσαν.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ο 35χρονος πατριός των παιδιών και η 29χρονη μητέρα τους οι οποίοι από τη σύλληψή τους έως και την εκδίκαση της υπόθεσης μετέφεραν τις κατηγορίες ο ένας στον άλλον.

Παρόλα αυτά, ο 35χρονος καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη και 2 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και στην 29χρονη μητέρα των παιδιών επιβλήθηκε ποινή κάθειρξη πέντε ετών με αναστέλλουσα δύναμη και 2 έτη στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Παρασκευοπούλου για την ΕΡΑ Ορεστιάδας. 

Να θυμίσουμε ότι η επιμέλεια των δύο νηπίων έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα και το ένα εξ αυτών βρίσκεται στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, και το άλλο σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα (εξαιτίας των τραυμάτων και των βλαβών που υπέστη από την κακοποίηση). Τα αγόρια έχουν και μία αδερφή 11 ετών, η οποία επίσης ζει πλέον στο Παιδικό χωριό SOS Θράκης. Δείτε την ιστορία τους, εδώ