Αναζητήσαμε τα ίχνη των παιδιών από την οδό Άβαντος που είχαν κακοποιηθεί πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη – Αυτή είναι η ιστορία τους

Ήταν πριν από έναν χρόνο περίπου όταν η κοινή γνώμη της Αλεξανδρούπολης αρχικά και όλης της Ελλάδας στη συνέχεια, συγκλονιζόταν από την κακοποίηση που είχαν υποστεί δύο νήπια που διέμεναν στο τέρμα της οδού Άβαντος από τον πατριό τους.

Τα αγόρια ήταν τότε ηλικίας τριών και πέντε ετών αντίστοιχα και είχαν νοσηλευτεί και τα δύο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με βαριές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα. Ο τριχρονος ήταν σε καλύτερη κατάσταση και ανέκαμψε σχετικά γρήγορα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του μεταφέρθηκε και ζει πλέον στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, το οποίο έχει πάρει και επισήμως την επιμέλεια του.

Τα νέα όμως δεν είναι το ίδιο ευχάριστα και για τον πενταχρονο αδερφό του, ο οποίος είχε υποστεί πολύ σοβαρότερες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η νοσηλεία του είχε συνεχιστεί και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο μικρός δυστυχώς δεν ανέκαμψε ποτέ και ούτε πρόκειται να επανέλθει παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Οι πληροφορίες που συνέλεξε το “R” αναφέρουν ότι το παιδί δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις κακώσεις που του προκάλεσε ο πατριός και θα μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι και χωρίς επικοινωνία με τον περιβάλλον για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 11χρονη αδερφή των δύο αγοριών, βρίσκεται επίσης στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, που έχει και την επιμέλεια της. Η 11χρονη και ο αδερφός της έχουν πλήρως εγκλιματιστεί στο περιβαλλον του SOS και έχουν κάνει ένα νεό ξεκίνημα στη ζωή τους μέσα σε ένα υγιές -από ολες τις απόψεις- περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δήμητρας Παρασκευοπούλου για την ΕΡΑ Ορεστιάδας η υπόθεση του βάναυσου ξυλοδαρμού των δύο παιδιών εισάγεται αύριο 25/1 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Ορεστιάδας. Να θυμίσουμε ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες μεταφέροντας τες ο ένας στον άλλον, όμως είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.