Αλεξανδρούπολη: Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜΘ

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού με τον σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τενόρο Βαγγέλη Χατζησίμο και τον πιανίστα Στέφανο Νάσο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121). Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τον κύκλο τραγουδιών «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Αυστριακού συνθέτη Franz Schubert (1797-1828).

Ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος είναι στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1992. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες Αρχιμουσικούς και σκηνοθέτες. Ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης, έχει εμφανιστεί σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών όπως: Oper Frankfurt am Main, Deutsche Oper am Rhein, Bulgarian National Opera (Σόφια), National Center for the Performing Arts του Πεκίνου, Teatro Sociale di Como, Nationaltheater Mannheim, και Carnegie Hall, Νέα Υόρκη.

Ο πιανίστας Στέφανος Νάσος έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου, κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006, ενώ προηγουμένως σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης.