(video) Μάκης Βορίδης από την Αλεξανδρούπολη: “Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ερωτευτεί την εξουσία”

Με τη φαρέτρα του γεμάτη βέλη για τον Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε χθες στην Αλεξανδρούπολη ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης προκειμένου να παραστεί στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν την εκδήλωση ο κος Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι “η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταπέσει” και ότι το κυβερνόν κόμμα έχει εκτεθεί καθώς αποδεικνύεται ασυνεπές σε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. “Από τις 2000 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, έχουν ελεγχθεί μόνο οι 180” είπε ο κος Βορίδης για να τονίσει την ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέστηκε και επανέλαβε πολλές φορές το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή πρόωρων Εκλογών, αφού “το καλύτερο που έχει να κάνει ο κος Τσίπρας είναι να φύγει”.

Ερωτώμενος ειδικά για τις πρόωρες Εκλογές ο Μάκης Βορίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να τις προκαλέσει για να “σωθεί πολιτικά”. Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η αξιολόγηση σύντομα, παρά τις όποιες δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης, προβλέποντας ότι αυτή η καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, που είναι “η μοναδική χώρα που δεν έχει βγει ακόμη από τα μνημόνια”. Όσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η εκτίμηση του κου Βορίδη είναι ότι “έχει ερωτευτεί την εξουσία”.

Κατά την άποψη του κου Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξωθεί τη χώρα στην υπογραφή 4ου μνημονίου το 2018, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο το βάρος αυτής της υπογραφής να το σηκώσει η Νέα Δημοκρατία, ούσα κυβέρνηση τότε και μη έχοντας άλλη επιλογή. “Εξωθεί τη χώρα σε αδιέξοδο για να γλιτώσει ο ίδιος γιατί αν φύγει σήμερα υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα και ο χρόνος μία κυβέρνηση με μια εμπροσθοβαρή μεταρρυθμιστική πολιτική να μπορέσει πολύ γρήγορα να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε την υπογραφή ενός 4ου μνημονίου…Αν όμως λάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, τότε οι δυνατότητες είναι πραγματικά περιορισμένες”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, ο κος Βορίδης είπε κατηγορηματικά ότι αυτό είναι η “ανάπτυξη”, η οποία όμως μπορεί να έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα έχει τις αναπτυξιακές προϋποθέσεις αφού οι αξίες των ακινήτων της είναι πλέον χαμηλές, όπως και το εργατικό κόστος ενώ διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές προσέλκυσης κεφαλαίων – ακόμη και εγχώριων. Αυτό που λείπει όμως είναι η πολιτική βούληση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει, αφού κινείται σε λογική “αποεπένδυσης” της χώρας με “ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο”

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κος Βορίδης στην Αλεξανδρούπολη