(video) Ο Hemen Muhammad που έφτιαξε το γλυπτό από χιόνι στην Αλεξανδρούπολη, μιλάει στο “R”

Το γλυπτό από χιόνι που κόσμησε για λίγο την πλατεία του Φάρου είναι πλέον γνωστό σε όλους τόσο επειδή βανδαλίστηκε, αλλά κυρίως για την ομορφιά του. Εύλογη ήταν η απορία των χρηστών του διαδικτύου σχετικά με την ταυτότητα του γλύπτη καθώς πάρα πολλοί ήθελαν -δικαίως- να τον συγχαρούν.

Το “R” εντόπισε τον άνθρωπο αυτό και εξασφάλισε μερικές δηλώσεις του. Το όνομά του είναι Hemen Muhammad και είναι κουρδικής καταγωγής. Ζει στην Ελλάδα από το 2003 -είχε εισέλθει ως παράτυπος μετανάστης, αλλά πλέον είναι νόμιμος- και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, την οποία θεωρεί ως δεύτερη πατρίδα αφού εδώ γνώρισε πολλούς ανθρώπους που τον αγαπούν και τους αγαπά.

Συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία ως διερμηνέας και  κάνει διάφορες δουλειές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ευχαριστεί την Ελλάδα που τον φιλοξενεί και δηλώνει πρόθυμος να φιλοτεχνήσει οποιοδήποτε γλυπτό του ζητήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και μάλιστα αμισθί. Όπως λέει ο ίδιος, θα ήθελε πολύ να το κάνει για να το βλέπουν τα παιδιά και να χαίρονται, αφού για τον ίδιο το “ευχαριστώ” από ένα παιδί είναι σαν να “παίρνει εκατομμύρια ευρώ”.

Επιπλέον, θα τον ενδιέφερε όπως λέει ακόμη και η συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ για δημιουργίες στην άμμο που θα μπορούσε να γίνει στην πόλη και γενικότερα δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει οπουδήποτε μπορεί.

O Πάμπλο Πικάσο είχε πει: “Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας”, και ο Hemen είναι η επιβεβαίωση. Είναι ένας άνθρωπος που μόνο θετική ενέργεια εκπέμπει και το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι συγχαρητήρια για το ταλέντο του.