Κλειστά και αύριο 13/1 τα σχολεία σε όλο το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 13/ τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο το Δήμο Αλεξανδρούπολης, με βάση τη σχετική απόφαση του δημάρχου, που είναι η εξής:

“Με την αρ. πρωτ. 31/12-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε όλον τον Καλλικρατικό  Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών”

Επιπλέον, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί εκτός από τον Α’ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός και σε αυτόν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους όλοι οι γονείς ανεξάρτητα με το που είναι εγγεγραμμένα, σε περίπτωση που δεν έχουν κάποιον να τα φυλάξει τις εργάσιμες ώρες.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχουν αρχίσει να εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, αλλά η απάντηση δεν είναι “εύκολη” υπόθεση. Απάντηση, προφανώς θα δοθεί, αλλά σε δεύτερο χρόνο και με βάση το ν. 4326/2015 κάθε σχολείο θα προτείνει τον ενδεδειγμένο τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Η “πρόταση” θα τεθεί υπόψη των Προϊσταμένων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι με τη σειρά τους θα την προωθήσουν προς έγκριση στον Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτη Κεραμάρη.