Φ. Μανούσης: “Πρέπει επιτέλους να γίνει στεγασμένος χώρος αναμονής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”

 

Με μία φωτογραφία και ένα “καυστικό” σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας SAOS Ferries καταδικάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει στεγασμένος χώρος αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η φωτογραφία που είναι τραβηγμένη πάνω από το πλοίο, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει για τη Σαμοθράκη, φαίνονται άνθρωποι να περιμένουν την επιβίβασή τους μέσα στο χιόνι και την κακοκαιρία.
Η φωτογραφία του κου Μανούση:

limani_fm

Και το σχόλιο, με το οποίο τη συνόδευσε: ‘

“ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ -2017 ΑΝΤΙ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Ο χώρος αυτός διατίθεται στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης αντί αίθουσας αναμονής.
Χωρίς στεγασμένο χώρο χωρίς τουαλέτες χωρίς κάθισματα χωρίς θέρμανση.
Και αυτό, παρότι οι κάτοικοι της Σαμοθράκης συνεχίζουν να καταβάλουν
εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ως ανταποδοτικά τέλη στον ΟΛΑ (μέσω των ναύλων)
χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι καί σήμερα καμμία μέριμνα.
Η φωτογραφία αφιερώνεται στους κκ Βουλευτές του νομού, στον κύριο Περιφερειάρχη
και στην διοίκηση του ΟΛΑ με την παράκληση να πάρουν επιτέλους θέση”
Με αφορμή την συγκεκριμένη ανάρτηση, ο κος Μανούσης σχολίασε στο “R”:
“Υπεύθυνος για την κατασκευή του στεγασμένου χώρου είναι ο Οργανισμός που εισπράττει το ειδικό τέλος που συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο. Δηλαδή, ο Οργανισμός Λιμένος”.
Ο κος Μανούσης εξηγεί ότι το 5% επί της τιμής του εισιτηρίου αποδίδεται στο κράτος και προορίζεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ακόμη ένα 5% για το λιμάνι της Σαμοθράκης. Υπογραμμίζει δε, ότι αυτά τα χρήματα είναι ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να επιστρέφουν στον επιβάτη “με χίλιους τρόπους – με υποδομές ώστε να υπάρχει αίθουσα αναμονής, με υποδομές ώστε το πλοίο να μπαίνει και να βγαίνει με ασφάλεια στα λιμάνια και άλλα”, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, στεγασμένος χώρος αναμονής δεν υπάρχει και όπως λέει ο εφοπλιστής το ζήτημα το έχει θίξει και παλαιότερα, με μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει έναντι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης από την προηγούμενη διοίκηση ακόμη, ωστόσο αυτή η αναφορά δεν έχει εξεταστεί ως σήμερα και “βρίσκεται στις καλένδες”. Στην ίδια αναφορά συμπεριλαμβάνεται και η διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν γίνει έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι της Σαμοθράκης και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών.

Ερωτώμενος για το λόγο που “αφιερώνει” τη φωτογραφία του στον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού, ο εφοπλιστής σημειώνει: “Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουνε ή αν πρέπει να ασκήσουν πιέσεις. Το θέμα είναι ότι σε όλα μας λένε “ναι”, αλλά φτάνει πια με τα λόγια. Δεν θέλουμε άλλα λόγια, θέλουμε έργα. Και στο κάτω – κάτω δεν ζητάμε χάρη ή εξυπηρέτηση από κανέναν. Ζητάμε την αξιοποίηση των χρημάτων που καταβάλλουμε εμείς για αυτό το σκοπό. Δηλαδή, δεν μπορεί να γίνει ούτε καν ένα στέγαστρο;”.