Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τρέχει πίσω από την “Αριάδνη”

Δυσάρεστη ήταν τελικά η επίσκεψη της “Αριάδνης” στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους υπεύθυνους του οποίου ανάγκασε να τρέχουν για την προλάβουν. Ούτως ειπείν, αύριο Πέμπτη 12/1 συνεδριάζει εκτάκτως και η Οικονομική Επιτροπή στις 09.00 το πρωί με δύο θέματα σχετικά με την κακοκαιρία, που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί: Την έγκριση δαπάνης για την προμήθεια αλατιού και την έγκριση δαπάνης για ενοικίαση εκχιονιστικών μηχανημάτων. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις προτείνεται να ληφθούν με τη διαδικασία του “κατεπείγοντως”.

Προφανώς, το μετεωρολογικό φαινόμενο είναι πολύ ισχυρό και δεν τίθεται αμφιβολία γι’ αυτό, από την άλλη όμως όση ένταση παρουσιάζει η εξέλιξη του φαινομένου, τόση ήταν και η ένταση της προαναγγελίας του. Επομένως, τίθεται εύλογα το ερώτημα αν θα έπρεπε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για τον ερχομό του.

Ελπίζουμε μόνο να μην χρειαστεί να ενταχθεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο καθεστώς “Έκτακτης Ανάγκης” που διέπει από χθες τον Έβρο και από το οποίο η πόλη και η Τραϊανούπολη εξαιρούνται, περιέργως πώς.

Επίσης περιποιεί ντροπή για την Αλεξανδρούπολη ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης και προφανώς η περιοχή εκεί δεν ανήκει στην ευθύνη του Δήμου, όμως επειδή η εύρυθμη λειτουργία του αφορά τους δημότες του, θα περιμέναμε έστω μία καταδικαστική ανακοίνωση για την κατάσταση (σ.σ. τα προβλήματα στο νοσοκομείο ξεκίνησαν με την πρώτη χιονόπτωση στις 31.12.2016)