Κλειστά αύριο 12/1 τα σχολεία ΟΛΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά…

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12/1 τα σχολεία σε ΟΛΟ το Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου.

Όμως, την Παρασκευή 13/1 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από αυτά της Δημοτικής Ενότητας Φερών που θα παραμείνουν κλειστά. 

Στην ίδια απόφαση, ο Δήμαρχος καλεί του εκπαιδευτικούς να είναι στις θέσεις τους και να προετοιμάσουν τα σχολεία, ώστε την Παρασκευή που θα προσέλθουν οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Είναι πάντως γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες πολλοί γονείς εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει στα σχολεία για την υποδοχή των μαθητών, αφού τα κτίρια παρέμεναν κλειστά επι 20 μέρες που η θερμοκρασία είχε πέσει πολύ χαμηλά.

Η απόφαση του Δημάρχου

Με την αρ. πρωτ. 26/11-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών την Πέμπτη και την Παρασκευή, 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 και στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπόλοιπου Καλλικρατικού  Δήμου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, σφοδρής χιονόπτωσης, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια.