Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν σημαντικά τον τουρισμό στην Τουρκία

Ισχυρότατο είναι το πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός στην γειτονική Τουρκία για το έτος 2016 σε σχέση με το 2015. Με βάση τα στοιχεία που αντλεί από την Διεύθυνση Τουρισμού και Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, η εφημερίδα Hurriyet η τουριστική κίνηση στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε κατά 26%.

Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο που καταγράφεται από το 2000 μέχρι σήμερα και αν όχι εξ ολοκλήρου, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στη γειτονική χώρα τη χρονιά που πέρασε. Συνολικά, 275 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία από τις 14 βομβιστικές επιθέσεις που συνέβησαν σε όλη την επικράτεια.

Άλλος ένας λόγος ήταν και το ρωσικό εμπάργκο προς την Τουρκία, καθώς αν δει κανείς τα στοιχεία διαπιστώνει ότι η Ρωσία είναι από τις χώρες που καταγράφουν απ’ τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης των τουριστών που έστειλαν προς την γείτονα.

Η Κωνσταντινούπολη -ως γνωστόν- είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού για την Τουρκία και παρά τη μείωση, μέσα στο 2016 την επισκέφθηκαν 9.2 εκ τουρίστες. Σημαντικό πλήγμα στην τουριστική της κίνηση όμως δέχτηκε και η Αττάλεια, στην οποία η κίνηση μειώθηκε κατά 43%.