(ΦΩΤΟ) Τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Με πολύ κρύο, βροχή και χιόνι γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη, παρόλα αυτά οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν καθόλου το πρόγραμμα του εορτασμού. Μετά τον Μέγα Αγιασμό στη Μητρόπολη, οι ιερείς εν πομπή μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Από τους περίπου 15 κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ταχύτερος ήταν ο 25χρονος αθλητής και προπονητής του ΟΦΘΑΑ, Αργύρης Τυλιγαδάς, ο οποίος ανταμείφθηκε με έναν χρυσό σταυρό τον οποίο πέρασε στο λαιμό του ο  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κος Τσίπρας επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια, κατόπιν την ανατροπής -λόγω καιρού- του προγράμματος για επίσκεψη στη Σαμοθράκη. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κος Τσίπρας επέλεξε να στείλει και ένα μήνυμα στους εξ Ανατολάς γειτόνους μας λέγοντας πως “δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έτσι όπως απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο”. 

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είχε προτείνει στον Πρωθυπουργό την ίδρυση γραφείου όμοιου με της Θεσσαλονίκης στη Θράκη, με την εκτίμηση ότι η  Θράκη παίζει σημαίνοντα ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Λίγο πριν το γεύμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, τον Πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης στο Επισκοπείο.

Σχολιάζοντας αυτή τη συνάντηση ο κος Λαμπάκης είπε ότι τέθηκαν υπόψη του Πρωθυπουργού σημαντικά ζητήματα της Θράκης (τα οποία όμως δεν κατονόμασε) και ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πολύ ενημερωμένος – γεγονός που κάνει τον ίδιο να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.

Παρόντες στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανείων ήταν άπαντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος εξέθεσε στον πρωθυπουργό την πρόταση του για τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής που θα διαχειριστεί τα προβλήματα της περιοχής.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.