Ετοιμότητα δηλώνει η Π.Ε. Έβρου για την επέλαση του χιονιά

Ετοιμότητα να διαχειριστεί το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλώνει η Π.Ε. Έβρου. Αυτό διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνήλθε εκτάκτως σήμερα λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, συνεχάρη τις υπηρεσίες για τη διαχείριση της πρωτοχρονιάτικης κακοκαιρίας και κάλεσε τους πολίτες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες τις ημέρες που τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η δήλωσή του:

«Στόχος μας ήταν να μην κλείσει στιγμή το εθνικό δίκτυο του νομού. Ως ένα μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Υπήρξαν μικροπροβλήματα, αλλά ο καλός συντονισμός και η προετοιμασία έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η εκτίμηση των μετεωρολογικών υπηρεσιών είναι ότι το επερχόμενο κύμα της κακοκαιρίας θα έχει διάρκεια περίπου 24 ώρες. Ο παγετός, ωστόσο, που θα ακολουθήσει, θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα. Ζητούμε από όλους τους πολίτες τη συνεργασία. Να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, να υπακούν στις υποδείξεις της Τροχαίας. Επίσης, ζητούμε να ειδοποιούν την Άμεση Δράση, το «100», για τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν σε ενδεχόμενη μετακίνηση, ώστε να επεμβαίνει η Πολιτική Προστασία με τα μηχανήματά της. Η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων είναι υπόθεση όλων μας!»

15841024_10154952181169216_2007392360_n

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και το εξής: Για το εθνικό οδικό δίκτυο και τμήματος του επαρχιακού, αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για το δίκτυο στους Δήμους και τα χωριά υπεύθυνες είναι οι οικείες Δημοτικές Αρχές, και η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για την Εγνατία Οδό.