Σύσκεψη Πέτροβιτς – Δημούδη με τους βουλευτές Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελένη Δημούδη, συναντήθηκαν σήμερα με τους Βουλευτές Έβρου Γεώργιο Καΐσα, Αναστασία Γκαρά, Δημήτριο Ρίζο και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κυριαλάνη. Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αξιοποίηση του οικοπέδου, έκτασης 48 στρεμμάτων και του κτιρίου, εμβαδού 17.000 μ2, που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, επί της οδού Δήμητρας.

Κοινή πεποίθηση όλων αποτελεί η χρησιμοποίησή του κτιρίου και η μεταστέγαση σε αυτό υπηρεσιών του Δημοσίου, για τη στέγαση των οποίων σήμερα καταβάλλονται μηνιαίως υψηλά μισθώματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Ο χώρος δεν μπορεί πλέον να μένει ανεκμετάλλευτος. Πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της διοίκησης και της τοπικής κοινωνίας».

Ήδη από τον Ιούνιο του 2016 έχει συσταθεί επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, με συντονίστρια την κα Δημούδη. Η Επιτροπή έχει ήδη στη διάθεσή της αποτύπωση κατόψεων όλων των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου, την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος εργασιών αποκατάστασης του φθαρμένου κτιρίου, αλλά και το κόστος κατεδάφισης και ανέγερσης νέου.

Στόχος είναι, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού μας, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης, αλλαγής χρήσης και αξιοποίησης του οικοπέδου και του κτιρίου, που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.