Φως στο τούνελ για τους νεφροπαθείς του Διδυμοτείχου – Έρχεται γιατρός, αλλά…

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για την Νεφρολογική Κλινική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία θα μείνει με έναν μόνο γιατρό τον επόμενο μήνα – πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” η προκήρυξη για τη θέση νεφρολόγου στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου έχει γίνει και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης είναι θέμα ημερών, οπότε η Μονάδα δεν θα μείνει χωρίς γιατρό και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Μάλιστα, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της “κρίσης” δηλαδή της επιλογής του καταλληλότερου υποψήφιου για τη θέση. Σημειωτέον για τη θέση έχουν υποβάλλει αίτημα πλήρωσής της δύο γιατροί.

Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο ο γιατρός που θα επιλεγεί να μην αποδεχτεί τον διορισμό του (του δίνεται αυτή η δυνατότητα από το νόμο) και το ίδιο μπορεί να κάνει και ο δεύτερος που διεκδικεί τη θέση. Αν αυτό συμβεί, η θέση δεν θα καλυφθεί και ο διαγωνισμός θα πρέπει να προκηρυχθεί, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο (αν συνυπολογίσουμε και το πόσο ‘δυσκίνητη’ είναι η ελληνική γραφειοκρατία).

Σε αυτό το ενδεχόμενο η θέση του δεύτερου γιατρού που είναι απαραίτητος για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα καλυφθεί μάλλον με προσωρινές μετακινήσεις ή αποσπάσεις νεφρολόγων από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.