Και πάλι αντιμέτωπη με το λουκέτο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Διδυμότειχο

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι πλέον γνωστά τοις πάσι. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι μία από τις πιο “πολύπαθες” κλινικές του είναι η Νεφρολογική και πιο συγκεκριμένα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Η έλευση του 2017 θα φέρει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αντιμέτωπη για άλλη μία φορά με το λουκέτο, αφού ο ένας εκ των δύο γιατρών της φεύγει από το Νοσοκομείο (λόγω μετεγκατάστασης στο εξωτερικό). Η κλινική θα μείνει με έναν μόνο γιατρό ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Η ΜΤΝ του Διδυμοτείχου εξυπηρετεί συνολικά 42 ασθενείς (που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα) εκ των οποίων οι 7 κατάγονται από τα πλέον απομακρυσμένα σημεία.

Οι ασθενείς συνυπογράφουν ένα κείμενο – προειδοποίηση για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν σε λιγότερο από ένα μήνα και ζητούν άμεση λύση του προβλήματος το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση τους.

Το κείμενό τους προωθήθηκε εν είδει αναφοράς και στο προεδρείο της Βουλής από τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιο Δημοσχάκη.