(φωτό) Με μια εικόνα του Αγίου Νικολάου έφυγε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τις επαφές του το πρωί του Σαββάτου στην Ξάνθη, συνέχισε στην Κομοτηνή όπου έγινε και η κεντρική του ομιλία και κατέληξε στον Έβρο.

Το πρωί της Κυριακής βρήκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο φυλάκιο των Κήπων, από όπου είπε “ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή. Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου”

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το στρατόπεδο Κανδηλάπτη και ευχήθηκε στους στρατεύσιμους, πέρασε από το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο Επιμελητήριο, όπου είχε μία σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς από όλη τη Θράκη. Εκεί ο κος Μητσοτάκης έλαβε ένα περίγραμμα του προφίλ της περιοχής μέσα από τα μάτια των εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων, των ξενοδόχων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων κα, που εκπροσωπήθηκαν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Εις απάντηση των όσων άκουσε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι γνωρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης και ότι πέραν των προφανών, το κόμμα του σκοπεύει να αναδείξει την περιοχή και ως ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο μεγάλου βεληνεκούς αξιοποιώντας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ανέφερε εν πολλοίς την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ωστόσο κόμισε και μία “δυσάρεστη” είδηση αφού ενημέρωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι το “μέτρο του 12%” δεν θα το επαναφέρει ακόμη και αν γίνει κυβέρνηση.

Στην ιχθυόσκαλα, τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο προεδρος του Συλλόγου Αλιέων Δημητρης Σαρίκας που τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τον ενημέρωσε ότι το 70% των ψαριών που αλιεύονται στην περιοχή αποτελούν προϊόντα εξαγωγών. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την αλιεία του τόνου και αφού ξεναγήθηκε και σε μία μηχανότρατα, αποχώρησε παίρνοντας μαζί του ένα υπόμνημα με τα προβλήματα των αλιέων και μία εικόνα του Αγίου Νικολάου – του προστάτη των θαλασσινών, που του προσέφερε το Σωματείο ως δώρο για την επίσκεψή του.