Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Touλάχιστον 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πόλη Άντεν της Υεμένης από επίθεση καμικάζι, σύμφωνα με ντόπιους αξιωματούχους. Η επίθεση έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την οποία σκοτώθηκαν 50 στρατιώτες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι στρατιώτες είχαν σχηματίσει ουρά έξω από υπηρεσία, κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Κορ Μακσάρ, προκειμένου να πάρουν το μισθό τους. Ο καμικάζι προσέγγισε τους στρατιώτες και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος. Τουλάχιστον ακόμα 40 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Το Άντεν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκεται εξόριστη στη Σαουδική Αραβία. Οι κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν αγώνα εδώ και μήνες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης εν μέσω δεκάδων επιθέσεων από τους μαχητές αντάρτες Χούτι.

Η Αλ Κάιντα και το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχουν εκμεταλλευτεί τα σχεδόν δύο χρόνια πολέμου σε μία φτωχή χώρα και διεξάγουν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στα νότια της χώρας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η συμμαχία που έχει σχηματιστεί υπό την Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει στόχους των ανταρτών Χούτι από τον Μάρτιο του 2015, αλλά δεν έχει καταφέρει να τους απομακρύνει από την πρωτεύουσα Σαναά.