Search
Close this search box.
50.000 € τα χρέη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αλεξανδρούπολης

Ως “χτυπημένο από την κρίση” παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, το δημοτικό ραδιόφωνο. Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς κατόπιν ερώτησης του επικεφαλής της παράταξης “Δήμος και Δημότες” Απόστολου Φωτιάδη, ο οποίος θέλησε να μάθει πώς γίνεται ο Sferikos να λειτουργεί ενώ χρωστάει 50.000 €.

Η απάντηση που έλαβε από τον κο Δήμαρχο είναι ότι ο ίδιος δεν έχει ιδέα για τα χρέη του ραδιοφώνου και επικαλέστηκε τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, ο οποίος προεδρεύει και του νομικού προσώπου στο οποίο ανήκει ο Sferikos.

Ο κος Γκότσης με τη σειρά του παραδέχτηκε ότι το ραδιόφωνο χρωστάει 50.000 € σημειώνοντας ότι αυτό προκύπτει κατά κύριο λόγο από την κρίση που πλήττει τα ΜΜΕ και που έχει μειώσει τη διαφημιστική πίτα και η συζήτηση κατέληξε στην απόφαση ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, έτσι ώστε να δοθούν χρήματα στο ραδιόφωνο και να καλυφθούν τα χρέη του. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, ο οποίος ζήτησε να κατατεθούν οι ισολογισμοί του ραδιοφώνου προκειμένου να γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η κάλυψη των χρεών.

Και μία σημείωση του reportal

Ο κος Γκότσης είπε σε αυτή τη συζήτηση ότι το δημοτικό ραδιόφωνο απασχολεί δύο εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με 400 ευρώ ο ένας και 500-600 ευρώ ο άλλος (μηνιαίως). Τους χαρακτήρισε δε “συνεργάτες” και όχι “εργαζόμενους” εξαιτίας αυτής της χαμηλής αμοιβής. Ενημερώνουμε λοιπόν τον κο Γκότση και τον κάθε ιθύνοντα του κάθε δημοτικού ΜΜΕ, ότι και στα ιδιωτικά ΜΜΕ οι υπάλληλοι με τόσα λεφτά αμείβονται μόνο που εκεί δεν λογίζονται ως “συνεργάτες”, αλλά ως “εργαζόμενοι” και μάλιστα σκληρά.

Το ηχητικό από τη συζήτηση