Χωρίς κανένα αποτέλεσμα τα ταξίδια του Δημάρχου και η “αδελφοποίηση” με την Αγία Πετρούπολη

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική αεροπορική εταιρεία “Ellinair” (του Ομίλου Μουζενίδη), δημοσιοποίησε το επίσημο πρόγραμμά της με τα νέα δρομολόγια από Καβάλα προς Μόσχα (VKO) και Αγ. Πετρούπολη (LED), για τη χρονική περίοδο από 26/05/2017 έως  09/10/2017.
Αντιθέτως στις αρχές Ιουνίου του 2016 ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης με δελτίο Τύπου προσπαθούσε να δικαιολογήσει το “ναυάγιο” προηγούμενης εξαγγελίας του για απευθείας σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη. Στην ίδια ανακοίνωσή του, ο κ. Λαμπάκης, δήλωνε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία αυτή την φορά με την Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, για το καλοκαίρι του 2017.
Βεβαίως είχαν προηγηθεί επί ένα ολόκληρο χρόνο, πομπώδεις και διθυραμβικές εξαγγελίες για επιτυχή αποτελέσματα από τα πολυμελή ταξίδια του δημάρχου στην Ρωσία.
Τον προηγούμενο μάλιστα Φεβρουάριο, ο κ. Λαμπάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, παρουσία του Επίτιμου Γενικού Πρόξενου Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ρωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη μετά την επιστροφή τους από ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, δήλωνε τα εξής:
Με μια πτήση την εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο θα συνδεθεί η Αγία Πετρούπολη με την Αλεξανδρούπολη. Το δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2016 και θα έχει ισχύ για τέσσερις μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλειφθεί η πρόθεση για καθιέρωση της εν λόγω αεροπορικής σύνδεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο κ.Δήμαρχος επί πλέον, χαρακτήριζε ως άκρως επιτυχημένα τα ταξίδια του στην Ρωσία, τονίζοντας πως «πηγαίνουμε για δουλειά, όχι για διασκέδαση», αναφερόμενος σε αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο στα οποία γίνονταν λόγος για ταξίδια – πρόκληση και για στιγμές διασκέδασης όσων συμμετείχαν σε αυτά.
Σε αποκορύφωμα όλων αυτών, αρχές Απριλίου του 2016 εν μέσω τυμπανοκρουσιών και χειροκροτημάτων, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η τελετή εγκαινίων του Γραφείου Ενημέρωσης – Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης “Τουριστικής Οικονομικής Συνεργασίας”.
Ευνόητα σήμερα προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως το τι τελικώς θα απογίνει το συγκεκριμένο Γραφείο Ενημέρωσης – Σύνδεσης, αν παραμένει σε ισχύ η εξαγγελία του δημάρχου για κατασκευή Ρωσικής εκκλησίας με 12 χρυσούς τρούλους και φυσικά αν υλοποιηθεί η τελευταία δήλωση του κ.Λαμπάκη για συμφωνία με τον όμιλο Μουζενίδη, όσο αφορά απευθείας πτήση προς Ρωσία το καλοκαίρι του 2017 με την αεροπορική εταιρεία Ellinair, σε συνδυασμό πλέον με το επίσημο πρόγραμμα των πτήσεών της από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης