Ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες για τα κόκκινα δάνεια σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου η πρωτοβουλία ενημέρωσης για την στήριξη των επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας της Π.Ε. Έβρου με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» .

Η πρωτοβουλία ήταν διοργάνωση του Επιμελητηρίου Έβρου υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Ε.Ε. σε συνεργασία με την V.P. Negotiations – ειδικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Κ.Ε.Ε.Ε.. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επιχειρήσεις, ιδιώτες δανειολήπτες, οικονομολόγοι, δικηγόροι και στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Η δράση είχε δύο σταθμούς, ξεκίνησε στην Ορεστιάδα στις 28 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2016. Η δράση παρείχε υποστήριξη σε δύο επίπεδα, την πρώτη ημέρα ενημέρωση στο ευρύ κοινό και την επομένη διενεργήθηκαν 40λεπτες συνεδρίες ατομικής υποστήριξης.

img_3105

Το ενημερωτικό σκέλος πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την εισαγωγή και περιγραφή των νέων μέτρων, της νομοθεσίας, τεχνικές ανάλυσης δανεισμού και βιώσιμες λύσεις. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης επικοινώνησε εισαγωγικά τον σκοπό και τους στόχους της ημερίδας και έδωσε το βήμα στους εμπειρογνώμονες. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό όταν οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές από περιπτώσεις της αγοράς. Η ημερίδα ξεκίνησε με ένταση η οποία προοδευτικά μετεξελίχθηκε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, του κοινού και των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου, κατά τον οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις των τραπεζικών φορέων.

img_3109

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας στις 13 Δεκεμβρίου, 24 επιχειρηματίες και ιδιώτες έλαβαν δωρεάν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη από τους εμπειρογνώμονες, σε συνεδρίες των 40 λεπτών.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου είπε: “Για εμάς προέχει η προάσπιση των επιχειρήσεων και η δυνατότητα σωστής διαπραγμάτευσης με τα τραπεζικά ιδρύματα” και πρόσθεσε “στοχεύουμε στην πρακτική υποστήριξη των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες δράσεις“. Ο Οικονομικός Διευθυντής της V.P. Negotiations ανέφερε: “Παρατηρήσαμε ότι υπήρχε ανάγκη για ενημέρωση. Η δράση ενίσχυσε το ηθικό των ανθρώπων και τους γέμισε αισιοδοξία, γνωρίζοντας πλέον ότι δεν είναι ανυπεράσπιστοι“.

*Ομιλητές – εισηγητές ήταν οι ειδικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Κ.Ε.Ε.Ε., ο κ. Χρήστος Γαλλιάκης, Οικονομικός Διευθυντής και ο κ. Αντώνης Καψούρης, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.