“Βία κατά των Γυναικών: ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία”

Τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη με πρωτεργάτη το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και συνεργαζόμενους την Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης για να παρουσιάσουν την εκδήλωση με τίτλο “Βία κατά των Γυναικών: ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία”.

Στην εκδήλωση έγινε ένας μικρός απολογισμός της δράσης του Συμβουλευτικού Κέντρου που συμπληρώνει τρία χρόνια ζωής με τον Κοινωνικό Λειτουργό κο Δημήτρη Στεφανίδη να λέει ότι έχουν βοηθηθεί σε αυτό το διάστημα 250 γυναίκες και έχουν γίνει γι’ αυτό 2500 ενέργειες (βοήθεια, περίθαλψη, νομικές συμβουλές κα).

Κάποιες από τις πληροφορίες που έδωσε ο κος Στεφανίδης εδώ:

via

Η δικηγόρος Δήμητρα Μιχαλοπούλου έδωσε το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ η κα Παναγιώτα Παρδαλίδου από την ΕΓΕ έκανε την εισήγηση με τιτλο “Γυναίκα, βία, φόβος… μη μένεις στη γωνιά σου”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία -ως γνωστόν- έχει πέσει θύμα τυφλής έμφυλης βίας. Η κα Κούνεβα είπε χαρακτηριστικά οτι βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να “ακούσει τις τοπικές οργανώσεις και να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί”. 

Τη συζήτηση, που έγινε στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου συντόνισε η κα Σοφία Χύτου. Εκει είδαμε επίσης την κα Ελένη Ιντζεπελίδου – πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ελένη Δημούδη, η οποία εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο κάλεσε τις γυναίκες που υφίστανται βία να ‘σπάσουν τη σιωπή τους”.