59.266 € μαζεύτηκαν από τον Έρανο Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Μόνο κατά 148 ευρώ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το ποσό που μαζεύτηκε από τον Έρανο Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που έγινε από 28/11 έως 3/12.

Φέτος από τον έρανο μαζεύτηκαν 59.266 ευρώ, έναντι 59.414 που είχαν μαζευτεί πέρυσι. Αυτό δείχνει κατά τη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης ότι παρά την κρίση, ο κόσμος δεν έχει χάσει τη διάθεσή του για προσφορά και φυσικά αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να ερμηνευτεί.

Με ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα του εράνου θα διατεθούν τρόφιμα σε 400 οικογένειες και όχι μόνο.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης εδώ:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι ο Έρανος της Αγάπης ο οποίος διεξήχθη από από 28 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016 απέφερε το ποσό των 59.266 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι πέρισυ το αποτέλεσμα του Εράνου ήταν 59.414€.

Παρά την οικονομική κρίση οι κάτοικοι της Μητροπόλεώς μας συνέδραμαν στον φετινό Έρανο και έδωσαν από το υστέρημά τους για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Ήδη η Μητρόπολη προετοιμάζεται, έτσι ώστε μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών τις παραμονές Χριστουγέννων να δοθούν από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο σε 400 οικογένειες της επαρχίας  μας, δέματα με ντόπια κρεατικά και τυροκομικά είδη και άλλα τρόφιμα. Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων ανά οικογένεια έχουν οι κυρίες-μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων με τους υπεύθυνους ιερείς.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί τους συμπολίτες μας που συνέβαλαν στον Έρανο, επειδή η όποια φιλανθρωπία την οποία ασκεί προέρχεται από τους συμπατριώτες μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εντόπιες ανάγκες αδελφών μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλογεί τους συμμετέχοντες στον Έρανο και εύχεται ο κόπος και η διάθεση τους να ανταποδοθεί από τον Σαρκωθέντα Κύριό μας στην ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως