Ο Περιφερειάρχης ζητά την παραίτηση Θ. Μαρκόπουλου και Χ. Γάκη

Πληροφορίες από την Κομοτηνή επιβεβαιώνουν την παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου στο θέμα των Λουτρών των Ελευθερών, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση από τη διοίκηση της Εργοανάπτυξης Α.Μ.Θ. Α.Ε του Θ. Μαρκόπουλου και του Χ. Γάκη.

Τους καταλογίζει άστοχους χειρισμούς στο θέμα (κατά την διαδικασία αναζήτησης επενδυτή τον Νοέμβρη, διαδικασία που δεν είχε αποτέλεσμα), σπουδή να την επαναλάβουν. Η επαναληπτική διαδικασία που ορίστηκε για τις 15 Δεκέμβρη έχει ήδη ανακληθεί και φυσικά δεν ισχύει. Όπως όλα δείχνουν θα μεσολαβήσει η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του.

Σκοπός της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε , μεταξύ άλλων, είναι η οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού Καβάλας και η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., των Πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των Κοινωνικών και Ιδιωτικών Φορέων του Νομού Καβάλας, η αξιοποίηση, διαχείριση, και υλοποίηση χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, αναπτυξιακών έργων υποδομής, η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η διοργάνωση Συνεδρίων, Ημερίδων κ.α.

 

πηγή proininews.gr