Αυτός είναι ο Παναγιώτης Γεωργίου που ντύθηκε Αη Βασίλης

Ο Παναγιώτης Γεωργίου είναι Σαλονικιός. Παρόλα αυτά η στενή φιλία του με τον αείμνηστο Απόστολο Τσακπίνη που καταγόταν από το Τυχερό του Έβρου, ήταν αυτή που τον έκανε να αγαπήσει τον ακριτικό Νομό.

Ο Απόστολος Τσακπίνης έφυγε από τη ζωή πριν από 14 μήνες περίπου και ο κος Γεωργίου ανέλαβε να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία που ήταν η διανομή των βιβλίων του σε βιβλιοθήκες και ιδρύματα του Έβρου. Ο αείμνηστος Τσακπίνης είχε μία τεράστια συλλογή βιβλίων (μεγάλο μέρος τους αφορούσαν τις Τέχνες) που η αξία της υπερέβαινε τις 250.000 € και ο κος Γεωργίου ήρθε σε επαφή με διάφορους φορείς του Έβρου κι έτσι σήμερα βιβλία (αλλά και οι βιβλιοθήκες – τα έπιπλα) του εκλιπόντος βρίσκονται στο Μουσικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, στη Δημοτική Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρούπολης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Τυχερού και αλλού.

Η συναναστροφή του κου Γεωργίου για τη διανομή των βιβλίων τον έφερε πιο κοντά στους ανθρώπους του Έβρου και φέτος ενόψει Χριστουγέννων αποφάσισε να κάνει μία ακόμη “προσφορά” στο νομό: ντύθηκε Αη Βασίλης και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και παιδικούς σταθμούς της πόλης ενώ θα δώσει το παρών και στις εορταστικές εκδηλώσεις των Φερών – πάντα ως Αη Βασίλης.

Ο κος Γεωργιου μοίρασε στα παιδιά παιδικά βιβλία προσφορά των εκδόσεων ‘Ψυχογιός’, τα γλυκά που μοίρασε ήταν προσφορά τοπικών ζαχαροπλαστείων και τα σοκολατούχα γάλατα προσφορά της εταιρείας ‘Εβροφάρμα’. Φυσικά οι επισκέψεις στους παιδικούς σταθμούς έγιναν σε συνεννόηση με τους συλλογους γονέων και κηδεμόνων.