Ορεστιάδα: Εβδομάδα Αλληλεγγύης από 5 ως 9 Δεκεμβρίου

Από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί  η Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Ορεστιάδα με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων στα σχολεία, για την ανακούφιση συνανθρώπους μας οι οποίοι τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Εκτός από την συγκέντρωση τροφίμων η Εβδομάδα Αλληλεγγύης φέτος έχει και ένα δεύτερο, εκπαιδευτικό στόχο: να αποτελέσει ερέθισμα για σκέψη και προβληματισμό των μικρών μαθητών πάνω σε έννοιες όπως η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, έννοιες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Για αυτό το σκοπό συστήνεται να ενημερωθούν οι μαθητές τόσο στο σχολείο από τους εκπαιδευτικούς με σχετική ανακοίνωση, όσο και από τους γονείς ώστε να φέρουν οι μαθητές στον χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο διάφορα τρόφιμα, αγαθά και εφόδια την εβδομάδα αυτή 5 ως 9 Δεκεμβρίου.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν από την Εβδομάδα Αλληλεγγύης θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού και μετέπειτα θα διανεμηθούν από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του τμήματος στους συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Παρακάτω η προτεινόμενη λίστα τροφίμων και εφοδίων:

Ελαιόλαδο, Μακαρόνια, Κριθαράκι, Ρύζι, Φακές, Φασόλια, Ρεβύθια, Βιτάμ, Ζάχαρη, Αλάτι, Ντοματοπολτός, Μερέντα, Μαρμελάδα, Γάλατα μακράς διαρκείας, Κορν Φλέικς, Φρυγανιές, Κονσέρβες, Ξύδι, Λεμόνι χυμός, Αλεύρι, Μπισκότα Παξιμάδια, Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούρια), Μωρομάντηλα, Παιδικές τροφές σε βαζάκια, Οδοντόκρεμες-Οδοντόβουρτσες, Διάφορα Απορρυπαντικά-Είδη καθαριότητας.

Την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Ορεστιάδα συνδιοργανώνουν το Περιφερειακό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας

allh